• Fragt fra kun 49 kr. på ordrer under 20 kg
  • Julegaver byttes frem til 31. januar 2023
  • Gratis  Click & Collect
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Europe
  • Menu
  • Søg

Grill til bål

Når der laves mad ved bålet, er det ikke altid nødvendigt med en gryde eller pande. Gør det sjovere at grille med et grillspyd eller en FireGrill fra Light My Fire. Så kan du let holde styr på maden, når du tilbereder det over bål.

Se også gerne vores udvalg af båludstyr, hvor du finder alt, hvad du kunne have brug for til bålet.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

{{product.ForventetLager1}} {{product.ForventetLager2}}

Grill til bål 

Der er noget særligt hyggeligt ved at sidde omkring et bål. Men man kan godt komme til at mangle en aktivitet, særligt hvis man har børn med rundt om bålet. Til det er der i tidens løb blevet opfundet meget mad, der kan laves over bål. Vi har nok alle prøvet at riste en pølse eller et snobrød. Det er fine aktiviteter, og vi har produkter, der kan gøre det nemmere og lidt sjovere at riste både pølser og skumfiduser over bål. Men vil du have mulighed for at lave lidt mere mad over bål, så anbefaler vi her hos ScandiHills.dk, at du ser vores udvalg af grillriste til bål. En rist over dit bål gør, at du kan have gang i flere madvarer på samme tid. Det er skønt, når du fx har en børneflok på besøg. Når du har en grillrist til bål, så kan du også lave lidt anderledes mad, så det ikke altid kun er snobrød og skumfiduser. Du kan lave alt den mad, du kender fra din kulgrill over bål. Når du begynder med at lave mad over bål, er det en god ide at vælge nogle lidt simple retter. Fx marineret kyllingebryst og brød. En stor forskel fra at lave mad på kulgrillen og til at lave mad over bål, er hvor nemt, det er at involvere børn og unge i det. Det kan være rigtig sjovt for børn at kunne følge med i, at maden bliver tilberedt over bålet. 

Er du mere eventyrtypen end familiemennesket? Så kan en grill til bål stadig være det helt rigtige valg. Tager du fx på shelter tur i Danmark? Der er det ofte fantastisk at tænde op i et bål og nyde aftenen. Her kan du få ekstra meget hygge ud af aften ved at tage en pakke pølser med, som du kan lave på bålet. Med en grill er du dog ikke begrænset til klassisk bål mad. Du kan lige så nemt tage kylling, grønsager eller andet madvarer med. Når det skal spises, har vi et bredt udvalg af adventure bestik og service. Du kan finde et utal af opskrifter på mad, der egner sig til at blive lavet over bål. Og med en god grillrist kan du lave mere kompliceret mad over bål. Er du trekker? Nyder du at tilbringe tid helt ude i naturen? Så har vi også grillristen til dig. Vi har helt små grillriste, der passer perfekt til et mindre bål. Fordelen ved denne type grillrist er, at den fylder utrolig lidt, når den er slået sammen, og den kan pakkes så småt ned, at den ikke fylder meget i rygsækken, når du er på tur.

Hvordan bruges en grillrist?

I modsætning til en grill eller et gasblus så kan du ikke styre varmen direkte på grillristen. Du kan kun styre, hvornår du sætter grillristen på, og hvordan bålet er under risten. Jo lavere du sætter grillristen, jo højere er varmen på grillristen. Det vil sige, at sætter du risten helt ned i bålet, så får du rigtig høj varme. Det kan være godt til pølser, og ting der hurtigt skal have varme, men det kan brænde maden på, hvis varmen er for høj. På den anden side så skal der være en del varme for, at du får en god grill effekt. Her hos ScandiHills.dk anbefaler vi, at du først brænder bålet, så du har en god mængde gløder, og at du bruger risten over disse gløder. Det giver nemlig en mere konstant varme, end når bålet først antændes og stadig står i store flammer. Er det et større bål, og skal der laves mad i længere tid, kan det anbefales at have lidt mere gang i bålet ved siden af risten, så du kan trække nye gløder under risten, hvis varmen bliver for lav. Måden du styrer varmen på grillristen, er altså ved, hvor højt du sætter grillristen i bålet, og hvor mange og hvor varme gløder du har under risten. Når først du har lært at lave mad på sådan en rist, vil du blive overrasket over, hvor nemt det enligt er at styre varmen. Du kan bruge gryder og pander på grillen. Her skal du være opmærksom på, at gryden og panden skal være lavet til bål. Når du skal rengøre grillristen, så gør du det, ligesom du vil gøre med en kul eller gasgrill. Du skal være opmærksom på ikke at lade grillen være våd, når den er pakket væk, da dette kan forårsage rust.