Hvordan forbereder/afbrænder man en wokpande, inden den bruges første gang?
Er du i tvivl om, hvordan du på bedst mulig måde kan forberede og afbrænde din wokpande korrekt, inden du skal tage den i brug for første gang? Så skal du læse videre her, hvor vi har lavet en hurtig og overskuelig guide til netop dette.
Forberedelse og afbrænding af din wokpande inden første brug:
- Wokpander er produceret i carbonstål, som er særlig velegnet til at lede varme. Derfor anbefales det, at wokbrænderen/gasblusset under klargøring af wokpanden kører på halvt blus.
- Hæld 2-3 spiseskefulde olie i wokpanden - brug olie, der tåler høje temperaturer.
- Tænd dit gasblus og start opvarmningen af wokken med olien. Gå IKKE fra wokken, mens olien varmes op.
- Lad wokken stå over gasblusset indtil du kan se, at wokpanden begynder at blive lysebrun i bunden.
- Drej wokpanden rundt, så olien kommer helt op til kanterne, og drej wokken stille og roligt over flammerne, indtil den brune farve kommer frem, hvor den varme olie er.
- Når wokken generelt er blevet lysebrun, tager du wokpanden af gasblusset.
- Hæld olien ud og tør wokpanden af med køkkenpapir.
- Gentag proceduren 2-3 gange, indtil der ikke længere er afbrændingsrester på køkkenpapiret. Du er herefter klar til at lave lækre wokretter!
- Rengøring af wokken fremadrettet skal altid gøres som håndopvask uden sæbe.
OBS: Din wok vil over tid blive næsten helt sort, hvilket er helt normalt.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.